Räkna ut ditt BMI här. Vår BMI räknare för barn fungerar för alla som är 20 år och yngre, och är för både killar och tjejer.

BMI räknare för barn


Kön
Ålder år
Längd
Vikt
BMI
BMI - Statistik
BMI - Procent


Automatisk omräkning 
Källa: all nutritionalsBMI räknare för barn - Resultat

Undervikt för barn ligger på under 18.5 BMI. Allt över 18.5 BMI till 25 BMI är normaltvikt, och allt över 25 BMI är övervikt eller fetma (se bild). Statistiskt sätt är 5% underviktiga, mellan 5-85 % normalviktiga, 85-95% överviktiga och mindre än 5% har fetma. I BMI räknare för barn klassas alla under 20 år som barn (de vill säga tills man vuxit klart).

bmi räknare barn

Fick du svaret "undervikt" på BMI räknaren? Det behöver inte alltid vara så allvarligt. I vissa åldrar växer både tjejer och killar mycket på längden. Då kan din BMI ligga på en väldigt låg nivå, men de brukar jämna ut sig efter en tid. Vi rekommenderar dock alla som får svaret undervikt att prata med sin skolsyster. Blev svaret övervikt eller fetma behöver du däremot gå ner i vikt. Prata med dina föräldrar, eller med din skolsyster för att förstå vad du behöver ändra på gällande matvanor och livsstil. Det är viktigt att ha någon vuxin i sin omgivning som hjälper till med viktnedgången, och ser till att du får i dig alla näringsämnen. Försök att både dra ner på maten (kolhydraterna) och öka aktiviteten för bäst resultat.


BMI - barn

När man är ung, framförallt i puberteten växer kroppen väldigt olika. Medan ett barn endast växer på längden kan någon annan växa på bredden och få mer kurvor. Detta brukar jämna ut sig i längden för de flesta. Men det kan vara bra att testa sin BMI regelbundet för att se att man är på väg åt rätt håll. Du kan lägga till BMI-räknare.se som bokmärke genom att klicka på knappen "spara som bokmärke" högst upp till vänster på sidan.


BMI för barn - Räkna ut kaloriförbrukning och kroppsfett

Förutom vår BMI räknare för barn, kan man nu också räkna ut sin kaloriförbrukning och kroppsfett. Vår kaloriförbrukningsräknare gör det också möjligt att se antalet kalorier du behöver dra ner på för att gå ner x kg per vecka. Du kan också se hur mycket mer du behöver äta för att kunna gå upp i vikt.


Dela gärna med dig.
Artiklarna på sidan är inte skrivna av läkare och ska endast ses som ett kompliment till en läkares bedömning. Vi tar inte ansvar för eventuella faktafel.